Τα Ρωσικά είναι η επίσημη γλώσσα σε περίπου 400 εκατομμύρια ανθρώπους και θεωρούνται μία από τις πέντε πιο σημαντικές γλώσσες του κόσμου. Πέρα από τη χρήση τους στη Ρωσική Δημοκρατία, την Ουκρανία, την Κεντρική Ασία και την περιοχή του Καυκάσου, η ρωσική γλώσσα ομιλείται ακόμα και στις Ε.Π.Α. και συγκριμένα από μεγάλες κοινότητες, όπως αυτή της Νέας Υόρκης.

Το SmartLink προσφέρει εισαγωγικά, αλλά και ενδιάμεσα μαθήματα ως προς την στην ομιλία, την ανάγνωση και γραφή. Είτε είστε στην αρχή των σπουδών σας, είτε έχετε κάποια γνώση της γλώσσας, προσφέρουμε μαθήματα που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις δεξιότητες επικοινωνίας σας και την κατανόηση της ρωσικής κουλτούρας με δυνατότητα απόκτησης πτυχίου από το Ινστιτούτο Πούσκιν.

Τα Ρωσικά διδάσκονται σε διάφορα επίπεδα κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.

Επίπεδα:
 • Στοιχειώδες Επίπεδο (Α1) Open or Close
  Εισαγωγή στην Ρωσική γλώσσα και κουλτούρα. Ο σπουδαστής αποκτά αρχικές γνώσεις της ρωσικής γλώσσας οι οποίες του είναι απαραίτητες για να κατανοήσει και να συμμετέχει αρχικά στις απλές καθημερινέςεπαφές του που αφορούν κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα. Οι επιτυχείς εξετάσεις αυτού του επιπέδου βεβαιώνουν τις στοιχειώδεις γνώσεις και ικανότητες του υποψηφίου.

  Το πρόγραμμα αυτό διαρκεί 100-120 διδακτικές ώρες. Το λεξιλόγιο αποτελείται από 600-700 λέξεις.

 • Βασικό Επίπεδο (Α2) Open or Close
  Εισαγωγή στην Ρωσική γλώσσα και κουλτούρα Ο σπουδαστής αποκτά της βασικές γνώσεις της ρωσικής γλώσσας οι οποίες καλύπτουν τις βασικές του επικοινωνιακές ανάγκες και του δίνουν την δυνατότητα να συμμετέχει με ευκολία στα κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα. Οι επιτυχείς εξετάσεις αυτού του επιπέδου πιστοποιούν τις βασικές γνώσεις και ικανότητες του υποψηφίου στα περιορισμένα θέματα της καθημερινής, πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής.

  Αυτό το πρόγραμμα διαρκεί 120-140 διδακτικές ώρες. Το λεξιλόγιο αποτελείται από 1200 λέξεις.

 • Πρώτο Πιστοποιημένο Επίπεδο (Β1) Open or Close
  Στο 1° επίπεδο ο σπουδαστής αποκτά τις απαραίτητες γνώσεις της Ρωσικής γλώσσας έτσι ώστε να μπορεί να συμμετέχει στις εισαγωγικές εξετάσεις των ΑΕΙ της Ρωσίας. Τελειώνοντας τον κύκλο μαθημάτων του 1ου επιπέδου ο σπουδαστής έχει αποκτήσει ισάξιες γνώσεις της Ρωσικής γλώσσας με έναν απόφοιτο του κρατικού λυκείου της Ρωσίας (ευκολία κατανόησης κειμένων λογοτεχνικού, πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού περιεχομένου, ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων, γνωριμία με τους ιδιωματισμούς της γλώσσας).

  Αυτό το πρόγραμμα διαρκεί 180 διδακτικές ώρες. Το λεξιλόγιο αποτελείται από 2300 λέξεις.

 • Δέυτερο Πιστοποιημένο Επίπεδο (Β2) Open or Close
  Ο σπουδαστής του 2ου επιπέδου βελτιώνει τις γνώσεις της ρωσικής γλώσσας έτσι ώστε μπορεί συμμετέχει άνετα σε όλα τα θέματα τις καθημερινής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής. Ξεχωριστή προσοχή δίνεται στη εκμάθηση ιστορικών και πολιτισμικών στοιχείων που εξετάζονται στο συγκεκριμένο επίπεδο.
  Οι επιτυχείς εξετάσεις αυτού του επιπέδου πιστοποιούν τις γνώσεις και ικανότητες αρκετά υψηλού επιπέδου του υποψηφίου που μπορεί να επικοινωνεί άνετα σε όλα τα θέματα καθημερινής, πολιτιστικής, κοινωνικής καθώς επίσης και της επαγγελματικής ζωής. Το πτυχίο 2ου επιπέδου είναι απαραίτητο για την απόκτηση των πτυχίων Bachelor και Master των ρωσικών ΑΕΙ, εκτός των φιλολογικών σχολών.

  Αυτό το πρόγραμμα διαρκεί περίπου 320-360 διδακτικές ώρες. Το λεξιλόγιο αποτελείται από 4000 λέξεις.

 • Τρίτο Πιστοποιημένο Επίπεδο (Γ1) Open or Close
  Ο σπουδαστής του Γ1 επιπέδου μπορεί να επικοινωνεί με ευκολία σε όλα τα θέματα καθημερινής, πολιτιστικής, κοινωνικής καθώς και επαγγελματικής επικαιρότητας. Το πτυχίο του Γ1 επιπέδου είναι απαραίτητο για την απόκτηση του πτυχίου Bachelor των ρωσικών ΑΕΙ στη φιλολογία. 

  Αυτό το πρόγραμμα διαρκεί περίπου 380-450 διδακτικές ώρες.

 • Τέταρτο Πιστοποιημένο Επίπεδο (Γ2) Open or Close
  Έχοντας παρακολουθήσει το συγκεκριμένο κύκλο μαθημάτων, το επίπεδο γλωσσομάθειας του σπουδαστή παρομοιάζει με αυτό του φυσικού ομιλητή.
   
  Το πτυχίο του 4ου επιπέδου είναι απαραίτητο για την απόκτηση του πτυχίου Master των ρωσικών ΑΕΙ στη φιλολογία.